top of page
  • Forfatterens bildeDrammen Ryttersportsklubb

Helgen som var; 8-12 juli 2020

Helgen den 8-12 juli tok mange av både dressur- og sprangrytterne fra DRAM seg en tur på stevne!

9 av sprangrytterne våre reiste hele veien til Sandes og Jæren Rideklubb for å først og fremst delta i norgesmesterskapet for lag 2020. I og med at det ikke ble noe av norgesserien i år var det mange lag med, og konkurransen var stor.

Dressurrytterne våre derimot holdt seg i nærmere kretser og deltok på Lier Horse Show!

Lier Horse Show Dressur

På fredag, den første dagen for Lier Horse Show dressur var disse rytterne til start med følgende resultater:

I LC:3: Vilde Lewenhaput og Brittas Lad fikk 71,200%. Samme prosent fikk også Kaja Ramfjord og New York. Marthe Mogen Ask og Starman endte på 65,600%, og Kristine Grøneng og Mellem Brage endte på 62,800%.

I LA:2: Her ble Hanne Tufte Egelandsdal og Fly plassert som nummer 4 med 65,926%. I samme klasse red også Hanne hesten Conterfight, og de endte på 63,333%.

“Å komme på første stevne igjen etter lang tids pause var nydelig og motiverende. Det var deilig å ha noe å trene mot igjen” -Hanne Tufte Egelandsdal

På lørdag stilte det tre ekvipasjer fra DRAM til start; Marthe Mogen Ask og Starman som endte på 62,917% i LB:5. I MB:2 fikk Hanne Tufte Egelandsdal og Conterfight 57,647%, i mens Halvor Hornkjøl og Brusgård´s Rafine fikk 59,853%.

På søndag, den siste dagen red Halvor Hornkjøl og Brusgård´s Rafine MB:3 til 59,632%. Lise Qviller Halvorsen og Hasseleids Funny Jumper red MA:1 til 61,727%.

Gratulerer alle sammen med super innsats og fine resultater!

Lag-NM (Sandnes og Jæren)

I år sendte vi to lag til Lag-NM. Selv om vi hadde anelser om at konkurransen ville bli hard på forhånd, gikk det kanskje ikke helt som de to lagene hadde tenkt seg..

Uansett dro alle hjem en erfaring rikere, og noen tok også med plasseringer fra individuelle klasser som gikk ved siden av NM.

Andre- laget til DRAM bestående av Lina Hansen Ekornrud/ Rafael Nadal, Nina Vadseth/ Candyman, Marthe Helen Vadder/ SR Ballylennon Little Lui og Karoline Løvlie/ Forever B.C. valgte å trekke laget, og heller ri individuelle klasser, etter første avdeling da de hadde to ryttere som ble eliminert, og laget som følger da også ble eliminert.

Første-laget bestående av Hannah Stærkebye/ Wonderful S, Henne Karlsen/ Heroine van de Perschroeven, Ragnhild Rabo Carlsen/ Lecart og Rebekka Lie Hafskjold/ Chila stod etter første avdeling med totalt 9 feil og lå på en god 10.plass før andre avdeling i lag-NM. I andre avdeling ble to av rytterne eliminert, noe som betyr at også dette laget ble eliminert.

Når et lag blir eliminert i NM blir de tillagt mange feil dersom de velger å fortsette, og av den grunn valgte første- laget å ikke ri finalen.

I de individuelle klassene, som gikk ved siden av Lag-NM- klassene, ble det som nevnt noen plasseringer:

Hannah Stærkebye og Wonderful S: 3.plass i 1.20m.

Vilde Karlsen og Fantasia: Plassert som nummer 18. og nummer 15. i 1.20m.

Lina Hansen Ekornrud og Rafael Nadal: 2.plass og plassert som nummer 12. i 1.10m.

Gratulerer med de flotte plasseringene!

Nå er det bare å glede seg til vårt eget stevne; Local Champions Tour endelig går av stabelen igjen 24-26.juli- det gjør i hvert fall vi i Drammen Ryttersportsklubb!